RAZNOLIKI FESTIVALI SJEVERNE HRVATSKE

Bez obzira volite li više glazbene festivale, one s povijesnom tematikom ili one kod kojih je sva pažnja na hrani i piću - pronaći ćete nešto za sebe na sjeveru Hrvatske.

Ispod šarolikog neba obojanog kišobranima, nekoliko stotina izlagača predstavit će vam autentične suvenire i proizvode i predstaviti tradicionalne zanate. Krajem srpnja i početkom kolovoza Čakovec slavi Porcijunkolovo! 

Isplanirajte svoj posjet!

U samo osam kratkih godina Forestland se razvio u jedan od najvećih i najcjenjenijih neovisnih i lokalno promoviranih festivala u Hrvatskoj. Uvršten u najrelevantnije medijske liste kao vrhunski hrvatski festival na otvorenom, Forestland je osvojio nagrade 2019. i 2016. za najbolju elektroničku glazbu i najbolji festival po izboru javnosti.

Isplanirajte svoj posjet!

Zvukovi krigli, zveckanje čaša, otvaranje boca, CO2 i miris hmelja te suncem okupani pogledi znače samo jedno - vrijeme je za Beerfest Sjever!

Isplanirajte svoj posjet!

Tijekom deset dana Špancirfesta ulice, trgovi, palače, parkovi, vrtovi i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, kazališta, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine na najvećem, najpopularnijem i najraznolikijem hrvatskom festivalu.

Isplanirajte svoj posjet!

Barokna glazba je prisutna u hrvatskom glavnom gradu baroka i bivšem glavnom gradu gotovo pedeset godina. Festival je danas dvotjedan, s trideset koncerata koje izvodi nekoliko stotina glazbenika pred oko deset tisuća ljudi iz cijelog svijeta.

Isplanirajte svoj posjet!

VAFI & RAFI filmski je festival koji se održava u dva hrvatska grada - Rijeci i Varaždinu. Riječ je o filmskom festivalu animiranih filmova koji su napravila djeca ili mladi do 18 godina (VAFI), ali i filmskom festivalu animiranih filmova napravljenim za djecu i mlade (RAFI).

Isplanirajte svoj posjet!

Anđeoska strijela viteški turnir središnji je događaj Viteškog reda svetog Nikole na kojem posjetitelji mogu uživati u bogatom glazbenom i plesnom programu, streličarstvu, prigodnim prikazima i igrama.

Isplanirajte svoj posjet!

Ponosni na svoje vještine izrade čipke, stanovnici Lepoglave tradicionalno u rujnu organiziraju Međunarodni festival čipke kako bi uspješno promovirali vrijednost čipke kao svoje etnografsko blago.

Isplanirajte svoj posjet!

The event shows everything that happened while Matija Gubec was urging the peasants into rebellion as well as the re-enactment of the final battle with the participation of numerous extras and members of various associations from Croatia, Slovenia, Slovakia, and Hungary, making it international.

Isplanirajte svoj posjet!

Tabor Film Festival donosi izbor najboljih kratkih filmova iz cijelog svijeta koje prikazuje na atraktivnim lokacijama dvora Velikog Tabora. Glavni filmski program - Međunarodna i domaća konkurencija - osmišljen je u skladu s najnovijim trendovima u svijetu filmskog stvaralaštva.

Isplanirajte svoj posjet!

Povijesni mega spektakl Renesansni festival koji spaja kasnosrednjovjekovne povijesne činjenice i originalnost koprivničkog kraja, Drave i hrvatske kulturne baštine. Ovaj turističko-povijesni i edukativni događaj najveći je spektakl srednjovjekovne tematike u ovom dijelu Europe, temeljen na povijesnim činjenicama.

Isplanirajte svoj posjet!

Prožeto tradicijom i ponosom, Đurđevačani su u gotovo pola stoljeća uspjeli postići izvrstan kulturni, povijesni, folklorni, etnografski, gastronomski, sportski, zabavni i turistički proizvod koji je poznat i izvan granica Hrvatske o čemu svjedoči više od 30.000 posjetitelja Picokijade svake godine.

Isplanirajte svoj posjet!

Copyright © 2020. Visit North Croatia